18. joulu, 2016

Joulukuussa mennään

Hei!

Paljon on tapahtunut sitten viimeisen blogimerkinnän. Uusi työpaikka kuraattorina Espoossa on ollut kovin työllistävä, joten ylimääräiset toiminnot kuten nämä blogikirjoitukset ovat jääneet nyt vähän vähemmälle. Omat YAMK opiskelut ovat loppusuoralla kahta tehtävää vaille, sitten kaikki kurssit ovat suoritetut ja keväällä on enää lopputyön loppuun saattaminen.

Koiratilanne on myös perheessämme muuttunut radikaalisti, sillä rakas Tuikku 14 -vuotta lähti kesällä koirien taivaaseen, koska voimat vaan loppuivat. Sain hänet kuitenkin hellästi saattaa taivasmatkalleen. Säde meni yllättäen muutaman kuukauden päästä Tuikun jälkeen (aggressiivinen pernakasvain), jota en ollut edes hetkeäkään ajatellut tapahtuvan, sillä Säde on ollut terveyden perikuva koko elämänsä ajan. Onneksi oli Tiuku paikalla ja auttoi surutyössä kuten muutkin koirat. Sulo täyttää myös 11 muutaman kuukauden päästä ja Zorro 10. Toscakin täyttää jo 12 seuraavaksi ja Santos 10 ja Muusa 8, joten Tiuku on nyt ainut ei veteraani. Tiukulle olenkin hakemassa kaveria keväällä.

Tiukusta ei valitettavasti näyttelykoiraa tule, vaikka onkin kuvankaunis ja ihana käytöksinen, koska Tiukulla hampaiden vaihdossa tapahtui niin, että alahampaat lähtivät ensin ja sitten vasta ylähampaat, joka aiheutti sen, että alahampaat painoivat ylähampaita sisäänpäin, joten vaikka kuinka yritin hampaita taivutella, niin olisi tarvittu hammasraudat, jotta olisin ne hampaat saanut pysymään oikein päin. Asia ei kuitenkaan haittaa minua, sillä onhan Zorrokin tullut minulle Englannista jalostuskoiraksi, mutta lonkat olivat Liimanin mukaan C/D (oma lääkärii B/C), joten en Zorroa voinut jalostuksessa käyttää vaikka kävimmekin näyttelyissä muutaman kerran hyvällä menestyksellä. Tiukun hankinkin harrastuskoiraksi ja hänen kanssaan tuntuu olevan taivas rajana, niin älykäs ja nokkela Tiuku on. Ainakin tarkoitus on koittaa ensi keväänä paimennusta ja hakua ja agilitykin tuntuisi hauskalta, koska Tiuku on toiminnallinen koira. Täytyy nyt vain lonkka ja muut tulokset vielä saada selville, jotta sitten tietää mitä voi hänen kanssaan harrastaa. Tiukun kanssa olimme Match Showssa ja hienosti saimme punaisen, vaikka ei sitten sijoituttukaan, koska Tiuku oli kuopus, 6 kk nuorempi kuin muut. Tuomari kuitenkin ihastui tyttöön, koska Tiukuun vähän pakkaa ihastumaan kaikki, niin positiivinen ja rohkea sekä iloinen ja toimelias hän on. Pentukoulutuksissa olemme myös käyneet ja hienosti on toisten koirien kanssa leikit menneet kuten myös ihmisten kanssa oleminen. 

Näyttelyt ovat kuitenkin niin mukavia, että toista pentua nyt haeskelen näyttelytarkoitukseen ja alustavia varauksia olenkin jo tehnyt. Ihanaa on nyt joulun ajan odottelu, sillä minulla on 17 mahtavaa pitkää lomapäivää, jolloin voin taas nauttia perheen ja koirien kanssa yhdessäolosta.

Rauhallista ja rentouttavaa Joulua 2016 ja Uutta Vuotta 2017!

Ystävällisin terveisin 

Hanni ja Summerway's väki