28. kesä, 2015

Kesäkuussa lomaillaan

Hei!

Kesäkuussa ollaan jo pitkällä, joten vauhdilla on aika taas mennyt viime blogikirjoituksesta. Kesäkuun alku on ollut viileää, vaikkakin melkeinpä joka päivä on aurinkokin paistanut, mutta kylmä tuuli on viilentänyt säätä. Koiria viileä sää ei ole haitannut, sillä eipä ole tullut lenkeilläkään koirille liian kuuma ja kuitenkin on voinut nauttia ulkona olosta koko kesäkuun ajan. Varsinkin Tuikku on nauttinut viileästä ilmasta, sillä vanhalla rouvalla on edelleen tosi mahtava ja paksu turkki, kilpailee varsin vahvasti Sulon turkin kanssa paksuudessa! 😉

Oma lomani alkoi juhannuksesta, joten nyt olen jo päässyt viikon sisällä loman tunnelmaan. Koirien kanssa olemme lenkkeilleet, käyneet mökilla ja maton pesussa kuin myös joissakin tapahtumissa ja sukulaisissa erilaisilla koirakokoonpanoilla. Perheen kanssa puolestaan olemme käyneet joko koko perhe tai erilaisin yhdistelmin lakkiaisissa, sukulaisjuhlissa, keskiaikaisilla markkinoilla yms. markkinoilla ja mökillä sekä mm. tyttären 18 v synttäreitä pidimme lähisukulaisten kanssa kesäkuun puolivälissä. Juhannus tuli juhlittua rauhaisissa merkeissä grillaten ja nauttien kauniista suhteellisen lämpimästä illasta, mutta mökille ei kenenkään mieli tehnyt ensimmäistä kertaa juhannusaattona, sen verran viileä päivä oli ollut, mutta ilta kyllä lämpeni niin, että nautimme terassilla ruokailusta ja grillaamisesta ilta-auringon valossa.

Koirat ovat olleet terveinä, tosin Tuikun vauhti varsinkin iltapäivälenkillä on kyllä jo aika rauhaisaa. Surun aika ei varmaankaan ole kaukana, joten sen takia Tuikku nyt pääseekin kaikkialle mukaan, mihin vain jaksaa tulla ja kovasti häntä huomioin aamusta iltaan, on Tuikku vaan niin mielettömän ihana, kaunis, kiltti ja fiksu koira ollut koko elämänsä ajan, joten ansaitsee kauniin ja ihanan kesän, joka todennäköisesti on meidän viimeinen yhteinen kesämme. Kovasti jo olen muidenkin suhteen tarkkailu kannalla, kun perheessä on tällä hetkellä viisi veteraani ikäistä koiraa (sekä yksi 7 ja yksi 5 -vuotias). Onneksi kaikki tuntuvat voivan hyvin!!! Hieman tekisi mieli käydä verestämässä jossakin näyttelyssä muistoja, mutta koirat taitavat itse nauttia vapaudesta ja stressittömästä elämästä enemmän. Kuva, jonka liitin tähän blogikirjoitukseen on neljän vuoden takaiselta kesältä, jolloin Muusan kanssa olimme pentunäyttelyssa Helsingin Tuomarinkartanossa. Päivä oli kaunis ja Muusan kanssa nautimme laatuajasta yhdessä, tuloksena näyttelysta oli RYP 4 ja 1,1,KP sekä ROP pentu.

Uutta pentua nyt jo olen alkanut miettiä, sillä pitäisi löytää sellainen, joka voisi jatkaa Sulon ja Tuikun ystäväkoiratyötä. Ensi keväänä sitten näkee löytyykö sitä 🤪.

 

Ihanaa kesää kaikille ja rapsutuksia koirille😎

Kesäterveisin Hanni ja Summerway's kennelin väki