1. marras, 2014

Marraskuussa lenkkeillään

Hei!

 Marraskuussa on erittäin ihanaa, kun pääsee taas metsään kunnon lenkeille ja koirat saavat juosta vapaana. Nimittäin hirvikärpäset ovat pakkasten takia poissa kuvioista, jippii. Metsä- ja rantalenkit ovat koirien ja minun henkireikä sekä ilo. Pari kuukautta olivat kuitenkin vain rantalenkit mahdollisa, koska hirvikärpäset olivat vallanneet meidän omat metsämme. Koirien kanssa on siis luvassa pitkiä koiralenkkejä metsissä. 

 Meidän Tuikku on kohta 13 v ja välillä ikä näyttää jo vanhaa rouvaa painavan. Toscasta ei puolestaan ikä näy vielä yhtään (seuraavaksi täyttää 10 v) eli painaa menemään lenkillä siinä kuin nuoremmat varsinkin oman tyttärensä Muusan kanssa. Sulo ja Säde, jotka puolestaan täyttävät ensi helmikuussa yhdeksän, näyttävät elävänsä parasta aikaa. Tosiasia on kuitenkin, että meillä asustaa neljä veteraania ja sen vuoksi ei kauheasti tapahdu tällä kennelitasolla, koska enemmänkin rauhaisia lenkkeily- / leikkipäiviä vietetään koirien kanssa. Myös Zorro liittyy toukokuussa veteraaneihin täyttässään kahdeksan, joten vain Santos ja Muusa ovat enää ns. nuorempia koiria. Niin se aika menee.

 Kennelitoimintaa haluaisin kuitenkin jatkaa, joten pikkuisen jo katsastelen ympärilleni ja mietin kennelin jatkoa. Todennäköisesti jatkan collieilla vaikka katalatkin ovat vieneet sydämen, mutta kun tuo kasvatustouhu kataloilla on enemmän kuin vaikeaa, koska populaatio on niin pieni. Seuraavan pennun kanssa olisi sitten kyllä tarkoitus aloittaa taas harrastamaan ihan oikeasti näyttelyitä, tokoa ja hakua ehkäpä myös paimennusta ja agilityä, riippuu koiran omista kyvyistä tietenkin. Kaikkia noita olen kuitenkin jonkin verran harrastanut, joten voidaan rauhassa tutkailla mikä se meidän juttu uuden pennun kanssa sitten on. Iki-Ihanan kennelin pentueita nyt ainakin seurailen tarkasti, kun lähisukua löytyy MInnan takaa...

 Tällaisia mietintöjä näin marraskuussa, kun ulkona jo melkoisen viileää ja pimeäkin tulee suhteellisen äkkiä. No muutaman viikon päästä alkaa taas pimeys vähentyä, joten kyllä nämä joulua edeltävät viikot vielä jaksaa🙂.

Hyvää loppusyksyä ja mukavia lenkkeilyilmoija!

Yst. terv.

Hanni ja koirulit