Sampo - kullanmuru ja oma kasvatti

Sampo eli Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman (s. 5.2.2019)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: Terveet, ei todettu perinnöllisiä sairauksia

Isä: C.I.B. & FI & EE & LV MVA Roxier's Blue Maxson, 
(Silmät terveet, A/A lonkat, kyynärät 0/0, luonnetesti 157)

Emä: Dispiritos Stara la Mancha, 
(Silmät terveet, A/A lonkat, kyynärät 0/0, polvet 0/0)

 

Ihana hassuttelija ja iloinen bluemerlepoika, joka tuonut jo nyt iloa tullessaan paljon iloisella ja leikkisällä luonteellaan. Onnellisia ollaan täydellisestä pakkauksesta, jolla upea Samu ja sydänkäpynen Tiara vanhempina. Paljon odotamme tulevaisuudelta!❤ Sampon luonne on jotakin aivan upeata, leikkisä, hyvän itsetunnon omaava, aktiivinen ja toisaalta ihana kainalokoira ja äitinsä kaltainen sydänkäpynen, eikä ulkonäkökään hassumpi. Tulossa vielä muutama näyttely. Kävimme kesäkuussa Match Show leikkimielisessä kisassa Lohjalla ja tuloksena oli punainen. Ennen kaikkea hienosti suhtautui ihmisiin ja toisiin koiriin, joten nyt uskalletaan kesällä koittaa ensimmäistä näyttelyä, joten jännää on tiedossa, kunhan tulos saataisiin, siitä on hyvä lähteä!

1. näyttelytulos Pori 1.8. tuomari Tenson Helin JUN EH JUK 2! Arvostelussa muun muassa: Hyvä pään pituus, hyvät korvat, hyvä ylälinja, runko kehitysvaiheessa, hyvä häntä, riittävä merle väri ja liikkuu riittävällä askeleella.

Hieno alku näyttelyille! Olen todella iloinen tulokseen ja ihanaa oli pojan kanssa olla näyttelyssä tulee vanhempiinsa, fiksu ja älykäs!

Tenho - Perheemme suukkopoika

Tenho eli Windy Forest's Touch of Love (s. 20.3.2018)

Lonkat: A/B

Kyynärät: 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: Trust me Fantazija (Silmät terveet, ripsi ja lonkat B/B, kyynärät 0/0)

Emä: Veralan Julia Roberts (Silmät terveet, ripsi ja lonkat A/A, kyynärät 0/0)

Ihana suukkopoika, tutkija ja pohdiskelija sekä kaikkien kaveri🙂.  Tenhon takaa löytyvät Sulon isoisät eli Zinnia's the Original ja Roxier's Bluexam sekä Ihailemani Sinisilkin Leviathan, jonka upeat liikkeet ovat myös Sulolla sekä näyttäisi olevan myös Tenholla. Joten pieni pala Suloa on Tenhossa ja paljon muitakin hienoja koiria kuten Windy Forest's Great Blue Love ja ihailemani Pandarellan Gigolo.

 Näyttelytuloksia:

Turku 15.6.2019, tuomari Zake Ligita, Latvia, JUN EH/2

Strong maskulin male, strong skull, ear carriage correct, could have better stop, bit soft topline, broad body, correct angulation, needs stronger hind legs and ring training.

Porvoo 3.8.2019, tuomari Zizevskis Igoris, Liettua JUN ERI/2

Good type, size and proportions. Strong bone and body.Typical head. Strong neck, level topline. Volume in chest. Correct limbs. Good movement.

 

Zorro - englannin tuonti

Zorro eli Markenfield's Black Fox (s. 24.5.2007)

Lonkat : C/D

Kyynärät 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: Rifflesearighttoroamovermarkenfield (silmät terveet)

Emä: Markenfield's Russian Silk (silmät terveet)

 

Zorro on aina iloinen, veijarimainen koira, joka keksii, jos mitäkin hauskoja leikkejä mm. vesikoppeja. Zorro on aina hyvällä tuulella. Zorrolla on näyttelyistä PU 2, varasert ja myös muita luokkasijoituksia.

Hattara - rakas, perheemme oma kasvatti

Hattara eli Summerway's Joy of Melody Dream Girl (s. 30.6.2018)

Silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia, CEA terveet (yksi ripsi)

Lonkat: (uusintakuvat tulossa)

Kyynärät: 0/0

Isä: LV & EE MVA Wicani Written in Legend (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0)

Äiti: Dispiritos Leah Louise a'Flyin (silmät CEA-terveet, yksi ripsi ja verisuoni, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet terveet)

Hattara on todella nimensä mukainen ilon melodia ja unelma tyttö. Ihanan pirteä, iloinen, rohkea pompottelija, joka on kaikkien kaveri. Ihanuus, isolla I:llä. Odotan paljon meidän kullanmurulta tulevaisuudessa.

Turussa ensimmäinen Match show toi tuloksena 3. sijan ja hienosti meni esiintyminen🙂

Näyttelytuloksia:

Turku 15.6.2019, tuomari Zake Ligita, Latvia, JUN EH/2

Femin bitch, could be better balanced. Long neck, strong enough topline. Well developed body, short upper arm, needs better movement, correct temperament.

Porvoo 3.8.2019, tuomari Zizevskis Igoris, Liettua JUN EH/3

Good type, size and proportions.  Enough strong bone and body.Typical head. A bit narrow skull. Strong neck, level topline. Elbows little inside. Good movement.

 

Manna - Perheen ilopilleri ja ystäväkoira

Manna eli Dispiritos When Dragons Whisper (s. 5.10.2017)

Lonkat: A/A

Kyynärät 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Isä: Dispiritos Me And My Dragon (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Dispiritos Groovy Black Humps (silmät terveet, lonkat B/B kyynärät 0/0)

 

Ihana ja reipas tyttökoira, joka on Tiaran paras kaveri. Suloinen touhuaja, joka rakastaa ruokaa ja on nopea oppimaan, todellinen suukkokone. Manna on ollut mukana myös työssäni ja aloitellut ystäväkoiran roolia. Hienosti on sielläkin  mennyt ja muutaman perheen lapset ovat Mannaa saaneet oikein urakalla hellitellä. Manna on sijoituksessa Dispiritos kennelistä ja odotamme paljon iloisia juttuja Mannan kanssa. 

Ensimmäinen näyttelytulos Mannalle saatiin

Salossa 26.5.2018 tuomari Dermot Timmins, PEK1,KP, ROP-pentu!!!🙂 

Well presented sable bitch with good outline. Good reach of neck, good ear carriage, correct bite. Color & shape of eye is good, headplains ok. Front & rear ang. good. Exc. lenght of tail and tail carriage. Promising.

 

Tiuku - Ystäväkoira

Tiuku eli Dispiritos Leah Louise A'Flyin

(s.13.4.2016)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: Terveet

Silmät: CEA- terveet, yksi ripsi, yksi rihma PPM

Isä: C.I.B EE & LT MVA & LTV -15, -17 Wicani Dragonsblood (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Wicani Petticoats A'Flyin (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0)

 

Hyvän itsetunnon ja vekkulin luonteen omaava söpöliini saapui perheeseemme 16.6.2016 =) Match show:ssa kävimme ja Tiuku sai punaisen. Tiuku oli porukan kuopus, toiset olivat 6 kuukautta vanhempia, joten emme sitten sijoittuneet. Mukavaa oli ja palkintoina saimme kuitenkin herkkuja ja sipulisilppurin. Tiukun kanssa olemme myös käyneet pentukoulutuksissa ja hienosti on mennyt leikit toisten koirien kanssa ja ihmiset ovatkin Tiukulle kovin rakkaita. 

Tiuku on nyt melkein 2 vuotiaana todella fiksu, iloinen ja huumorintajuinen sekä erityisen ystävällinen ja ihmisiä rakastava koira, siis täydellinen ystäväkoira Sulon seuraajaksi. Tiuku on täydellinen aktiivisen, nokkelan ja iloisen luonteensa vuoksi, joten taivas on vain rajana mitä tytön tyllerön kanssa voimme harrastaa. Kävimme tutustumassa Dobo-treeniin, mukavaa olis ja Tiuku nautti ja oli innoissaan 🙂Suunnitteilla rallytoko myös 🙂!

 

Tiukulla ollut myös pentue, joka syntynyt 30.6.2018, ja jossa 1 bluemerleuros, 2 trikkiurosta, 2 bluemerlenarttua ja 2 trikkinarttua. Pentueesta jäi kotiin kasvamaan Summerway's Joy of Melody Dream Girl eli Hattara. Pennuista CEA-terveet 6:lla ja yhdellä eläinlääkärin mukaan peittyvä CH, eli oletus, että aikuisena CEA-terveet silmät kaikilla! Kaikki pennut eläinlääkärin terveiksi toteamat eli purennat, polvet, sydämet jne...Pennut ovat saaneet kaikki ihanat ja rakastavat perheet. Kahdelle urokselle Jekulle ja Romeolle kasvattajalta varaus yhteen pentueeseen.❤

 

Tiara - Söpöliini, nyt koirien taivaassa

Tiara eli Dispiritos Stara la Mancha

(s. 3.12.2016)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: terveet

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: C.I.B EE & LT MVA & LTV -15, -17 Wicani Dragonsblood (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Wicani Shameless Beauty (silmät terveet, lonkat B/A, kyynärät 0/0)

 

Tämä tyttö pitää herkuista, joten oppiminen tuntuu olevan leikin tekoa. Myös eläinlääkärissä rokotuksella käynti, meni huomaamatta ohi, kun tyttö pisteli poskeensa namuja minkä ehti! Iloinen, aktiivinen ja leikkisä on tämä meidän uusi söpöliinimme, joka rakastaa Tiukun kanssa leikkimistä. Tiaran kanssa olisi tarkoitus käydä näyttelyissä, mutta voi hänen kanssaan muutakin varmasti harrastaa. Ihana sydänkäpynen, joka omaa kyllä luonnetta ihan mukavasti!

Tiaralla ollut myös pentue, joka syntynyt 5.2.2019, ja jossa 3 bluemerleurosta, 1 bluemerlenarttu ja 1 trikkinarttu ja 1 trikkiuros. Pentueesta jäi kotiin kasvamaan Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman. Pennuista CEA-terveet 5:lla ja yhdellä eläinlääkärin mukaan peittyvä CH, eli oletus, että aikuisena CEA-terveet silmät kaikilla! Kaikki pennut eläinlääkärin terveiksi toteamat eli purennat, polvet, sydämet jne...Pennut ovat saaneet kaikki ihanat ja rakastavat perheet. Yhdelle urokselle Jalolle kasvattajalta varaus yhteen pentueeseen.

Näyttelyistä arvosteluja... 

Hyvinkäällä 15.7.2017, tuomari Zorica Salijevic  PEK 1 KP ja ROP-pentu!!!!

Well developed puppy. Correct head with good pigmentation. Correct body. Good angulations. Very nice temperament. Very nice presentation in the ring. Tuomari Zorica Salijevic, Ruotsi.

Tampereella 16.9.2017, tuomari Petter Fodstad, JUN ERI JUK 4

9 months, feminine, nice head and expression, nice ears, good neck and topline, good lenght in body, stand well on her feet, A TRUE MOVER! Needs time to mature.

Forssassa 9.6.2018, tuomari Oliveira Rui, NUO ERI NUK 2

Well balance head, acceptable in expression, exc. ribcage, nice silhuette, good shoulders and neck, good hindaction, acceptable in front.

Kyllä olen iloinen tuloksista.🙂 

Valitettavasti Tiara menehtyi 3,5 vuotiaana epäonnistuneessa keisarileikkauksessa ja 2. pentueen pennut menehtyivät. Suuri suru on kennelissämme ja toista samanlaista en tule koskaan saamaan. Minun kukkani, pariisittareni, sydänkäpyseni. Onneksi Sampo on kennelissämme pitämässä yllä Tiaran olemuksen jatkumisesta tulevaisuuden pentueissa. Tiara oli ensimmäinen koira, jonka olen menettänyt alle 10 vuotiaana koko n. 40 vuoden kasvattajaurani aikana.

 

Hetki jolloin kanssasi olla sain
oli unta jo tänään vain.
Rakastan sua edelleen,
ei mikään tule väliimme.
Vaikka kaukana olet tästä lähtien,
sydämessäni paikkasi ikuinen.
Aina kuljet mukanain,
ajatuksissain ja teoissain.

Omalle kukalleni...

 

 

 

Sulo - kansainvälinen muotovalio ja oma kasvatti on koirien taivaassa

Sulo eli C.I.B  &  FI MVA  &  EE MVA  &  LV MVA  &  BALTV-07 Summerway's Galaxy Blue Boy (s. 24.2.2006)

Lonkat A/A 

Kyynärnivelet 0/0

Silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE: 110 p, laukausvarma, hyväksytty

Isä: C.I.B FIN MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA LVV-05 Zinnia's Miami Vice (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Ideal Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Sulo oli komea ja oman arvonsa tunteva meidän perheen KING. Sulo rakasti kaikkia mahdollisia leikkejä pallon noudosta jalkapalloon. Paimennus onnistui Sulolta myös herrasmiehen tapaan. Ihana, elämäni koira! Sulo toimi myös ystäväkoirana sekä nuorten että vanhusten kanssa! 

Sulo nukahti syliini viimeisen kerran 1.4. Suru on musertava...

Sain syliini palan taivasta, 
nyt tiedän mitä kaivata..
Oli aika raskaiden päätösten, 
saattaa sut huomaan enkelten. 
Nyt saat juosta seuraten heitä, 
ei kipu enää elämääsi peitä. 
Suru on suuri ja lohduton, 
mut tiedän - sun hyvä olla nyt on.

(Birgitmummu)

Tuikku - vanha rouva (nyt jo koirien taivaassa)

Tuikku eli Littlelook Ideal Melody (s. 25.5.2002 - k. 18.7.2016)

Lonkat A/A

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE: 86 p, laukauskokematon, hyväksytty

Isä: C.I.B. FIN MVA EE MVA RU MVA V-99 EUV-00 EEV-97 PL&PZSG00 Roxier's Bluexam (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Secret Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Tuikku oli kaunis ja rauhallinen koira, joka oli myös ihanteellinen kolmen pentueen äiti. Tuikku toimi mm. lasten vastaanottokodissa ystäväkoirana. Näyttelyissä Tuikku menestyi hienosti ja Tuikulla on lukuisia luokkasijoituksia sekä 4 x varasert ja 2 x sert, paras tulos on ollut AVO ERI, AVK 1, PN 1, SERT ja ROP eli rotunsa paras. Upea ja hieno koira, joka oli aina terve.

Säde - oma kasvatti (nyt jo koirien taivaassa)

Säde eli Summerway's Glamour Melody (kuvassa vasemmalla) (s. 24.2.2006 - k. 26.9.2016)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE (luonnetesti): 155 p, laukauskokematon, hyväksytty

Isä: C.I.B FIN MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA LVV-05 Zinnia's Miami Vice (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Ideal Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Säde oli luonteeltaan pirteä ja toimelias sekä aktiivinen. Näyttelyissä tuloksena on useita ERI-tuloksia ja luokkasijoituksia kilpailuluokissa AVK 2 ja AVK 3 -tuloksia.

 

Taika - Tuikun sisko (nyt jo koirien taivaassa)

Taika eli Littlelook One Melody (s. 4.2.2004 - k. 11.12.2013)

Lonkat B/C

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

 

Taika oli unelmakoira luonteeltaan ja koira jonka kanssa koulutin kaikki omat pentuni. Taika osasi aina käyttäytyä oikein niin koirien kuin ihmisten kanssa. Taika oli myös aina iloisella mielellä ja keksi hauskoja touhuja sekä jaksoi loputtomiin hakea keppiä. Näyttelyissä Taikaa kuvailtiin mm. eleganttina koirana. Taikalla on useita ERI tuloksia ja luokkasijoituksia. Taika menehtyi 11.12.2013 hieman vaille 10 vuotiaana.